Най-големият враг на имунитета е стресът. Не ме притеснява фактът, че мога да се заразя с COVID-19. Не искам да предизвиквам съдбата, но има хора, които не се разболяват. Това се дължи на здравата им имунна система.

Това заяви шеф Силвена Роу, която вече 17-ти ден е самоизолирана в Дубай.

За „Тази събота“ тя изтъкна, че се чувства добре и времето под карантина и дава повод да се занимава с различни дейности. Роу сподели, че дори е започнала да пише книга.

Тя подчерта, че най-важно в борбата срещу вируса, а и попринцип, е да се храним и то правилно.

„Не става въпрос за това да си напълним корема, а за „умно хранене“, допълни шеф Роу.

По думите ѝ изкупените консерви и обработени и замразени храни няма да помогнат в подсилването на имунитета. Според нея не случайно наричат България „градината на Европа“, защото у нас има чудесни плодове и зеленчуци.

„Най-важното е да подсилваме организма си с витамин C. По думите ѝ трябват 90 милиграма от него на ден, а при бременните жени - допълнителни 30 милиграма.

Витамин C има в лимоните, кивитата, портокалите и червените чушки, продължи тя.

Роу коментира, че трябва да се ядат и храни със силни антиоксиданти, които укрепват имунната система. Тя заяви, че такива са джинджифилът и куркумата. За нея лечебни свойства има и ехинацеята.  

Според нея ако имаме силна имунна система, на който и да е вирус ще му е трудно да пробие през нея.

Шеф Роу сподели, че всеки понеделник в 9 часа българско време на своя профил в „Инстаграм“ пуска жива връзка, чрез която комуникира със своите последователи.

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement