Най-големият враг на имунитета е стресът. Не ме притеснява фактът, че мога да се заразя с COVID-19. Не искам да предизвиквам съдбата, но има хора, които не се разболяват. Това се дължи на здравата им имунна система.

Това заяви шеф Силвена Роу, която вече 17-ти ден е самоизолирана в Дубай.

За „Тази събота“ тя изтъкна, че се чувства добре и времето под карантина и дава повод да се занимава с различни дейности. Роу сподели, че дори е започнала да пише книга.

Тя подчерта, че най-важно в борбата срещу вируса, а и попринцип, е да се храним и то правилно.

„Не става въпрос за това да си напълним корема, а за „умно хранене“, допълни шеф Роу.

По думите ѝ изкупените консерви и обработени и замразени храни няма да помогнат в подсилването на имунитета. Според нея не случайно наричат България „градината на Европа“, защото у нас има чудесни плодове и зеленчуци.

„Най-важното е да подсилваме организма си с витамин C. По думите ѝ трябват 90 милиграма от него на ден, а при бременните жени - допълнителни 30 милиграма.

Витамин C има в лимоните, кивитата, портокалите и червените чушки, продължи тя.

Роу коментира, че трябва да се ядат и храни със силни антиоксиданти, които укрепват имунната система. Тя заяви, че такива са джинджифилът и куркумата. За нея лечебни свойства има и ехинацеята.  

Според нея ако имаме силна имунна система, на който и да е вирус ще му е трудно да пробие през нея.

Шеф Роу сподели, че всеки понеделник в 9 часа българско време на своя профил в „Инстаграм“ пуска жива връзка, чрез която комуникира със своите последователи.