Всяка мечта е постижима стига сърцето ти да бие достатъчно силно за нея. Това е моралният компас на 10-годишната Пейдж Каландийн от американския щат Охайо.

Тя е състезател по спортна гимнастика, въпреки различната ѝ съдба и всекидневните трудности, пред които я изправя тя. Именно упоритостта и волята ѝ я превръщат във вдъхновение за мнозина.

Снимка: bTV

„Тя се роди малко по-рано, в 36-ата седмица. Не знаехме за краката ѝ до деня на раждането. Въпреки всички трудности, тя порасна като едно наистина вдъхновяващо момиче”, разказа пред bTV майка ѝ Хейди Каландийн.

Пейдж започва да тренира спортна гимнастика, когато е едва на 1,5 г. Неуморният труд и безграничната отдаденост в залата я карат да вярва, че увреждането ѝ не е пречка по пътя към величието.

Снимка: bTV

„Първоначално за нея тренировките бяха по-скоро игра, не го приемаше като истинско обучение. Заедно с треньора си, правеха основно упражнения за баланс и стойки на ръце, но след като порасна, тренировките станаха много по-трудни”, добави майка ѝ.

Днес Пейдж мечтае да участва в параолимпийските игри, където да се състезава или с плуване, или със стрелба с лък, защото, за съжаление – първата ѝ любов – спортната гимнастика не е част от дисциплините. За подобни стремежи обаче се работи денонощно и тя е напълно наясно с това.

Снимка: bTV

„В момента съм в пети клас. Събуждам се, отивам на училище, след това понякога се прибирам вкъщи за кратко, после отивам на терапия, следва гимнастика, плуване или стрелба с лък. След това се прибирам вкъщи и се приготвям за лягане”, разказа тя.

За родителите на Пейдж няма книга, в която да надникнеш какво ти е подготвила съдбата, за да вземеш най-правилното решение. А всеки успех на дъщеря им е нов урок за тях.

Снимка: bTV

„Тя научи мен и съпруга ми, че, като родители, можем да преодолеем всяко препятствие.  Както би казал съпругът ми, всичко е опит и грешка. Просто опитваш различни неща и виждаш какво работи и какво не”, добави майка ѝ Хейди.

Трънливият житейски път на Пейдж ни припомня, че големите победи се постигат с борбеност и дисциплина, както и с увереност, че всеки сам кове своята съдба с характера си.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!