За националната детска болница трябва да има ясен план – като време и като действия, за да не се окаже после, че тя няма да функционира нормално. Това обяви в интервю за предаването „Тази събота” бившият министър на здравеопазването д-р Таня Андреева.

По думите ѝ в момента се действа обратното – взима се решение и после се разсъждава. Тя смята, че предложението лечебното заведение за деца да се гради върху старото бетонно скеле на територията на Александровска болница не е удачно, защото строежът е на около 30 години. Не искам да мисля какво ще е, ако има конструктивен проблем и в този момент сградата е пълна с деца, уточни Андреева.

Любовта и грижата за децата нямат цвят, напомни бившият здравен министър

Относно ниската раждаемост у нас тя коментира, че проблемът не е медицински, защото от години голяма част от рисковите бременности завършват със здраво родени бебета.

„Когато нямаш сигурност, по-отговорните хора се замислят дали могат да отгледат повече от едно или две деца. За да има прираст, са нужни поне 3 деца на семейство. Моите пациентки казват, че искат предвидимост, за да отгледат повече от две деца”, уточни Андреева.

Вижте цялото интервю във видеото!