За пореден път страната ни е изправена пред извънредни парламентарни избори. По време на предизборната кампания "Тази събота" ви представя по един опитен и по един млад политик от всяка осемте партии и коалиции, които имат шанс за следващия парламент.

Ето и резултатите от последното проучване на "Маркет линкс", което е финансирано и реализирано съвместно с bTV. Допитването е проведено сред 1067 души в периода 27 август - 3 септември по методите на прякото лично интервю и онлайн анкета.

Проучване на Маркет линкс, финансирано и реализирано съвместно с bTV.

Проучване на Маркет линкс, финансирано и реализирано съвместно с bTV.

На шеста позиция със 7,6% от доверието на избирателите в него се нарежда партия „Възраждане“.

„Без значение какви са международните приоритети, ние трябва да се водим от националните си интереси. Именно това правихме в 47-ото Народно събрание, това ще правим и занапред. Единствената ни водеща цел е това, което е изгодно за България – както икономически, така и външнополитически“, каза Цончо Ганев, зам.-председател на „Възраждане“ и водач на листите в Благоевград и Бургас.

По думите му нивото на предишния парламент е било ниско и не е имало сблъсък на идеи и политики, а на бизнес интереси и на международно чуждо поклонничество.

Ганев заяви, че това, което първо ще направят „Възраждане“, ако са на власт, е да предоговорят всички икономически условия на членството ни в Европейския съюз.

Звезделина Каравелова е част от листата на „Възраждане“ в Бургас. Тя сподели, че иска да живее в независима България, където законите се коват от българския парламент. Не иска да живее в България, на която ѝ се заповядва отвън и тя просто изпълнява.