БСП и “Демократична България” връщат част от загубената подкрепа през ноември, каза социологът Добромир Живков от “Маркет Линкс” в предаването “Тази сутрин”. 

Той подчерта, че гласоподавателите на тези партии през ноември са подкрепили “Продължаваме промяната”. 

“БСП е в много добра форма. Наблюдавайки проучванията ни през последните няколко месеца, те са със стабилен резултат и дори с лека тенденция нагоре. ДБ също успява да  успява да възстанови част от подкрепата си”, добави Живков. 

Последното проучване на “Маркет Линкс”, реализирано и финансирано съвместно с bTV показа седем партии в новия парламент. То бе проведено сред 1067 лица над 18- годишна възраст в периода 27 август – 3 септември по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

“Има скрит потенциал в “Продължаваме промяната” и той е по-голям от този на ГЕРБ. Не е изключено партията на Кирил Петков и Асен Василев да стане първа на изборите, ако успее да мобилизира скритите гласове за себе си”, смята социологът. 

Това, което сега се вижда, че “Възраждане” е след ДБ, а на предишното проучване беше точно обратното. Тези разлики трябва да имаме предвид, че са изключително малки, добави той. 

За това каква е електоралната нагласа - гледайте повече във видеото.