„Присъдата е абсурдна. Има огромни доказателства, смазващи доказателства за това, че Йоан Матев е реалният извършител на убийството“.

Това каза в интервю за предаването „Тази събота“ Илиян Георгиев, чичо на убития на 2 юни в Борисовата градина 15-годишен Георги Игнатов по повод решението от вчера на Софийския градски съд (СГС).

СГС произнесе оправдателна присъда за Йоан Матев, обвинен в убийството на Георги. Матев беше задържан година и половина след престъплението. В края на съдебния процес прокуратурата поиска 12 години затвор за него, а часове преди произнасянето на присъдата самият Матев за първи път проговори публично и каза, че няма нищо общо с убийството.

Семейството на Георги Игнатов и държавното обвинение също ще обжалват присъдата.

„Има две ключови неща, които доказват, че той (Йоан Матев) е убиецът. Едното е, че той е бил там 11:43 ч. – клетка на мобилен оператор го заковава точно на пейката в 11:43 ч. В момента на убийството той е там.

Другото доказателство, че той реално е извършителят, е ножът, който брат му Марсел показва на полицаите в деня, когато ги води на мястото“, обяви чичото на Георги.

Относно това, че по-късно Марсел се отказва от показанията си Георгиев коментира, че това не променя факта, че ножът е на Матев и той го е държал в ръцете си.

По думите му родителите на убитото момче са смазани и изтощени емоционално.

Вижте във видеото и какво си спомнят приятелите на Георги Игнатов - Константин Константинов и Константин Малчев!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!