Започва новото документално предаване на bTV - „bTV разказва“. Сватбената традиция „писана невяста“ и пътят на една жена от първото влюбване до старостта са сюжета на първия филм от новата поредица. Гледайте я всяка неделя от 16 ч. 

Автор на предаването е репортерът Радиана Божикова. 

„В първия сезон обещаваме да си отворим широко очите, ушите, сърцата и да се оглеждаме за всичко, което се случва около нас, за местата, хората. Навсякъде се крие по една история и се надявам да успяваме да стигнем до нея, за да може да я разкажем зрителите“, каза тя в предаването „Тази неделя“.

Снимка: bTV

Поредицата започва с първата история, наречена „Бесленските булки“ - три жени от пиринското село Беслен, на границата на България с Гърция, всяка от оито е била „писана невяста“.

„Срещата с тези жени наистина беше интимна. Те до болка бръкнаха в душичките си и назад в спомените си, животите им изобщо не са били леки. Това беше съкровено докосване до изживяванията, през които са минали като жени, майки и съпруги. Не е лесно човек да се разкрие по този начин и съм им много благодарна, че ни допуснаха толкова“, разкри Радиана Божикова. 

Снимка: bTV

Освен журналиста Радиана Божикова, авторският състав включва операторите Добромир Иванов, Борис Пинтев и Александр Осиченко, режисьорите по монтаж Адриана Алексиева и Александра Табакова. Графичният дизайн на продукциите е дело на Витали Варадинов.

Снимка: bTV

Истории ще има и отвъд България, като едни от тях ще бъдат от Китай.

„Предстоят няколко серии от Китай, бяхме там преди два месеца. Беше доста интересно. Китай е толкова цветна държава, случват се много неща. Има много интересни истории, надявам се част от тях зрителите да ги видят за първи път“, каза операторът Добромир Иванов.

Не пропускайте документалната поредица „bTV разказва“ всяка неделя от 16 ч. по bTV.