„Баща ми бояджията“ – един от най-обичаните филми на българското кино оживява на сцената на Софийската опера.

В главната роля е Калин Врачански, а специалното участие е на легендата на Сатиричния театър -  Славчо Пеев.

Снимка: btvnovinite.bg

В Софийската опера и балет се репетира с темпо от седмици. Темпото на бригада от безработен учител и шестте му гладни момчета в навечерието на Нова година. Защото  през май е време за  първи път едно заглавие от раклата на родните филмови класики  да оживее на оперна сцена.  "Баща ми бояджията" с легендарния Коста Цонев и Калин Врачански, който наследява ролята на изпълнения с позитивизъм, въпреки вечните житейски трудности главен герой, г–н Андреев.

Снимка: btvnovinite.bg

„Историята на това семейство е много близка до времената, в които живеем. Това всичко, което стана в тази една година, хора изправени пред трудности, които се опитват по някакъв магичен начин, както става само в България, с помоща някаква висша сила да продължават да живеят…“, казва Калин Врачански.  

Снимка: btvnovinite.bg

В духа на спектакъла, специалното участие е за  легендата на Сатирата Славчо Пеев. Той играе ролята на Богаташа и в едноименната лента. А до последно макар и онлайн с екипа репетира и вечната Татяна Лолова. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Тя щеше да излезе като една голяма Вагнерова певица от миналото и да преподава своя опит на Вагнерианка, като един колос в театъра на Рихард Вагнер. Това някак си я възроди, подмлади и и даде кураж да се покаже по един съвсем нов начин в нейния огромен творчески и житейски път“, отбелязва акад. Пламен Карталов.

Представленията на „Баща ми бояджията“ в Софийската опера и балет ще са на 8, 9 и 10 май.