В град Банско стартира първият фестивален ден от турнето „One Love Tour 2019”. Звездите на България и Република Северна Македония ще поднесат на своите почитатели  няколко часов вечерен концерт и куп специални изненади

„One Love Tour” се организира за трета поредна година и е целодневен фестивал, с безплатен вход. Сутрешната програма е посветена на най-малките и ще има за цел да ги зарадва с детски куклен театър.

Най-желаната атракция за втора поредна година ще бъде импровизираната „Арена на дуелите" от предаването „Фермата”. Жителите и гостите на Банско ще имат възможност да премерят сили с част от участниците от „Фермата”, както и помежду си.

Водени от идеята да възродят и запазят традициите по време на фестивала и тази година отново ще бъде изградена „Алея на занаятите". Посетителите ще се запознаят от близо с характерните за региона местни традиции и занаяти, и ще се потопят в магията на древното, пъстро и живо наследство. „Алея на занаятите" се реализира със съдействието на Регионален център София - ЮНЕСКО.

Едни от най-известите изпълнители на България и Северна Македония ще излязат на сцената, доказвайки, че любовта обединява и побеждава. Сред изпълнителите ще са Графа, Слаткаристика, Next Time, Михаела Филева, Лилия Семкова, Дидо и Митко Кърнев от Д2.

В Банско е и талисманът на инициативата „Да изчистим България заедно”, който призова звездите и гостите на събитието да се включат в голямото чистене на страната и да дадат добър пример на 14 септември.