Български актьор стигна до номинациите на филмовите награди на Британската академия. С кои звезди се срещна на червения килим в Лондон и защо избра да остане в България – историята на Мартин Христов.

БАФТА са най-престижните награди за кино във Великобритания. Получават я шедьоври като „Светлините на града“ на Чаплин, както и най-класните съвременни филми. В категорията за късометражен филм тази година, бе номиниран българоезичният „Три заседания на чрезвичайния комитет”. Режисьори са британското дуо Джоунс.

Актьорският състав е изцяло български, а главната роля е поверена на Мартин Христов. Така отива на наградите БАФТА.

„Бях долу където са номинираните, в „Роял Албърт Хол“, където се провеждат много големи културни събития. Залата е невероятна. После бяхме на афтър парти, после на афтър, афтър парти в клуба на един холивудски актьор. И имаше едни два интензивни дни, в които много неща се случиха в моя живот”, казва Мартин.

Мартин Христов е актьор от трупата на Сатиричния театър в София. В НАТФИЗ учи кукли, но завършва актьорство за Драматичен театър в колежа Любен Гройс в последния клас на проф. Надежда Сейкова.

Мартин стига до наградите БАФТА година, след като Мария Бакалова вървя по червения килим.

Повече вижте във видеото.

 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!