Голямото събитие от поредицата "Кариера и живот – защо в България?" ще се проведе на 30 януари 2021 година в София. Поредната история за успеха и растежа на бизнеса в България е на Евгени Борисов, който след като е опознал живота по света, избира да се върне у дома и тук да гради своето бъдеще. 

Снимка: btvnovinite.bg

В момента съм собственик и съосновател на една изцяло българска компания за изнесени бизнес процеси. От оперативна гледна точка съм един от управителите, казва Евгени. 

Имаме възможността да се докоснем до компании, които са интернационални. В условията на България имаме възможност да работим с компании, които са разпознаваеми в световен мащаб, допълва той.  

Снимка: btvnovinite.bg

Стартирахме с двама души в един много малък офис с един клиент, който имаше обещаващо бъдеще, спомня си Евгени Борисов за началото.

„При нас нещата започнаха да се случват лавинообразно. Пет години след като стартирахме, имаме два офиса – един във Варна, един в София. Размерът на компанията е около 350 души“, споделя той.

Евгени Борисов израства в Монтата, където учи до 7 клас. След това се премества в Правец, защото там е  единственото училище за микропроцесурна техника. Следващата съвсем естествена стъпка е Техническият университет в София. След това живее в САЩ повече от година и в Израел. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Бързо осъзнах, че в чужбина, работейки на добра позиция с над средното ниво на заплащане, стандартът на живот не би могъл да се сравнява с България. В последните години виждам тенденцията хора от Западна Европа и САЩ да се връщат в България просто заради начина на живот“, посочва Евгени Борисов.