Всяка събота платформата за работа и живот в България Bulgaria Wants You ни среща с интересни и успешни личности, избрали да се развиват тук, защото осъзнават силата на корените и виждат своето бъдеще в страната ни.

Днес ще видим България през очите на Боян Георгиев, който дълги години живее и работи в Америка, но изоставя работещ бизнес във Вегас, за да се прибере и да отглежда тук микрорастения.

Георгиев разказва, че в Съединените щати му било много интересно като дете. Още преди да навърши 21 години си купил кола, къща и имал собствен бизнес – държал пицария.

По думите му той се разболява от нездравословно хранене. Не е диагностициран с някакви сериозни здравословни проблеми, но не се чувствал добре и започнал да променя начина си на хранене.

Връща се в България, защото не виждал бъдеще за себе си в Щатите.

У нас започнал сам да гледа микрорастения, които са богати на изключително много хранителни вещества. Лека полека бизнесът потръгнал.

„България се променя и се развива много добре. Аз вярвам, че хората правим промяната“, казва Боян.

Всяка седмица инициативата Bulgaria Wants You в партньорство с bTV показва вдъхновяващи истории, за да ни напомни колко динамично се променя средата в България.

Повече вижте във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!