Световноизвестните Depeche mode заснеха най-новото си видео край язовир "Студена" у нас. А главната роля е поверена на младата родна актриса Татяна Йолинска.

Тя завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ в класа на проф. Ивайло Христов през 2021 г.

„Задачата ми беше да крещя колкото мога, максимално силно. Явно са ме харесали и ми се обадиха след 2-3 дни. Казаха "Супер, отиваш“, споделя актрисата.

Най-голямото предизвикателство за нея се оказва сцената, в която трябва да крещи под вода с отворени очи.

„Тези снимки, които са под водата, са в басейн, който е в студио. И беше много забавно, защото ни учеха със специалисти как трябва да дишаш, как да се потопиш, как да си отвориш очите“, разказва Татяна.

„И екипът от България беше такъв "Явкааа, 6 по 6 имаме ли? Айде, бе, човек!". А хората от Англия - "Може ли да ми подадеш това! Благодаря ти! Извинявай". Стилът на работа и на комуникация между балканските ни норми и Великобритания беше толкова осезаема“, казва още тя.

Сюжетно видеото поставя все така актуалната тема за силата на думите.

„Разказва за някакъв постапокалиптичен свят, в който хората са изгубили способността да говорят и си пишат. Или единственият шанс да си кажат нещо е под вода. Обаче тази цялата случка под водата си е чисто административен момент - редиш се на опашка, подписваш си документите. Казват, че думите не могат да направят друго освен да ни наранят“, коментира актрисата.

Татяна не се е срещала лично с членовете на Depeche mode Дейв и Мартин. Виждаме ги в един единствен кадър във видеото, който обаче не е заснет у нас.

Младата актриса сега работи и по сценарий за късометражен филм. А родните почитатели могат да я гледат и в авторския ѝспектакъл "Бърнуат", вдъхновен от лични истории.