„Европейската прокуратура не се занимава с казуса с ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова. Тя не е компетентна да го прави“, каза адвокатът на бившия премиер Бойко Борисов – Менко Менков в предаването „Тази събота“.

По думите му българската прокуратура не е имала избор и е трябвало да освободи задържаните, тъй като в противен случай щяла да продължи „незаконните действия на МВР и да се превърне в престъпница“.

„Кирил Петков и Бойко Рашков очакват европейската прокуратура да задържи този, който те искат да бъде задържан. Европейските делегирани прокурори нямат правомощия да извършват такива разследвания, това са спекулации и лъжи“, каза още Менков.

Според адвоката на Борисов Кирил Петков и Бойко Рашков събрали на среща разследващите полицаи по случая. „Още сутринта, когато Петков пусна пост какво се очаква във връзка с арестувания Бойко Борисов, той казва – сега ще видим дали прокуратурата ще застане на страната на българския народ. Ако прокуратурата беше в изпълнителната власт, ние нямаше да сме в това предаване“, каза още Менков.

„Петков сам е изявил желание да бъде разпитан като свидетел. Той не може да бъде свидетел, защото свидетел е този, който е възприел факти и обстоятелства, а той ги е възприел чрез „Гугъл“, каза Менков.

Той допълни, че ще подаде жалба към прокуратурата за действията на премиера и на МВР. „Това е чудовищно и трябва да спре“, каза Менков.

„Забъркването на името на Лаура Кьовеши ще има последствия“, смята адвокатът.