Собственикът на рекламна агенция Радослав Бимбалов и актьорът и директор на театър „Възраждане“ Роберт Янакиев се обединиха около тезата, че трябва да излязат повече хора да гласуват на предстоящите парламентарни избори. И двамата са на мнение, че предсрочни едва ли ще има.

До тук обаче бяха общите им тези. Последва спор за това какво искат протестиращите и дали властта се е изчерпала и трябва да се смени.

Снимка: bTV

Не подкрепям протестите заради агресията, която виждам, каза Янакиев, който е бил и обществен съветник от ГЕРБ. Той даде пример със сламата, която протестиращите са искали да изгорят пред полицаите.

Освен това актьорът смята, че организаторите на протест имат властови амбиции иначе подкрепи някои искания на недоволните и правото на протест.

От своя страна Радослав Балабанов смята, че протестът е успешен, защото недоволството е чуто, а управлението фактически не функционира, според него.

„Подкрепям протестите, недоволството достигна своите невиждани висоти, това е прекипяло недоволство, агресията на един от протестите беше провокирана от полицията, бях там и видях това. Когато от сутринта започват да те пръскат със спрейове, няма как да не прекипи, не одобрявам агресията и простотията и бруталното отношение към суверена, което проявява нашето управление, лъжат ни институции и всички управляващи начело с премиера Борисов“, каза Бимбалов.

Вижте целия разговор във видеото.