Протестиращи се опитаха да влязат в сградата на БНТ и се стигна до напрежение с полицаите, охраняващи входа на обществената медия в ден 100 на гражданско недоволство срещу правителството и главния прокурор.

След приключването на протестния митинг в Триъгълника на властта демонстрантите се отправиха на традиционното си шествие по бул. „Цар Освободител“. Малко след 21:30 ч. те преминаха покрай старата сградата на Народното събрание и храм-паметника "Свети Александър Невски", след което стигнаха до сградата на БНТ.

Част от тях опитаха да проникнат в сградата на обществената медия и се стигна до сблъсъци с полицаите, които я охраняват. На място имаше и униформени, специално оборудвани за борба с безредиците.

По информация на bTV протестиращите са искали да говорят с водещия на "Панорама" Бойко Василев и да изразят своите позиции. Демонстрантите заявяват, че няма да позволят никой да напусне сградата на обществената медия.

В предаването тази вечер гост бе Арман Бабикян от "Отровното трио", който заяви, че не е знаел за случващото се навън пред сградата на БНТ.

Бабикян заяви, че няма да призове хората да си тръгнат и няма да продължи към "Орлов мост", а ще остане в близост до сградата на БНТ. Според него поведението на прот6естиращите тази вечер не е по-различно от предишните, а искането за оставка на генералния директор на БНТ е издигнато отдавна от протестиращите.

Около 23:00 ч. по-голямата част от протестиращите напуснаха пространството около БНТ и обсадата приключи.

По-рано вечерта демонстрацията започна отново с напрежение. Съобщение, че полицията не пуска шествие на студенти от Софийския университет накара множеството да тръгне към Ректората.

Междувременно полицията пусна студентите, с предупреждение, че тръбите, на които носят транспарантите са прекалено дълги.

Демонстрацията на пл. "Независимост" продължи по план с участието на трима евродепутати на митинга. Нидерландският евродепутат Пол Танг от групата Социалисти и демократи и независимият хърватски народен представител Иван Синчич подкрепиха протеста и изнесоха речи от трибуната, а румънската евродепутатка Рамона Стругариу се включи от Брюксел чрез видеовръзка.

Организаторите от "Отровното трио" заявиха, че това е последното "Велико народно въстание" в този формат.