Не вярвам на творци, които казват, че за тях наградите нямат никакво значение. Това каза в предаването „Тази сутрин”  актрисата Теодора Духовникова, която гостува в рубриката „Седмицата на духа” по повод 24 май.

Пиесата „Лисичета" от Лилиан Хелман на Бина Харалампиева в Народния театър, в която играе Духовникова, е номинирана за „Аскеер”.

„Актьорската професия е една много трудна професия, която коства много. Но най-хубавата награда е, ако публиката, която идва на спектаклите, каже, че е останала без дъх, че сме я развълнували”, уточни актрисата.

Тя е много благодарна на Класическата гимназия, която е завършила. На 24 май, който за нея е най-хубавият български празник, винаги се сеща за това, което пише на входа на гимназията: „Помогни ми да те възвися”. 24 май е празник на тези, които дават толкова много да ни възвисяват и на тези, които искаме да бъде възвисени – на учителите, на учениците, на хората на изкуството, коментира Духовникова.

Тя сподели и какво я докарва до истинско точаяние и гняв: „Колко обичаме всяка седмица да извадим един от нас, да го сложим  на площада или във „Фейсбук” и да започне една истинска вендета”.