Върви се към дата 2 октомври за провеждането на предсрочните избори, каза в предаването „Лице в лице“ Владислав Панев от „Демократична България“.

„Няколко неща има по отношение на новия кабинет. Първо да напаснем всички желания на четирите условно парламентарни групи и след това, ако ще излъчваме кабинет, да е такъв, който ще реализира някаква смислена програма с бързи реформи“, на мнение е Панев.

По думите му промяната през шестте месеца на кабинета на Кирил Петков се е случвала много бавно и мудно заради пререкания между партньорите. Според него това трябва да бъде преодоляно, за да се свършат важните неща.

Сривът на еврото

„За мен при еврото ключът от бараката е това, че 10 години се държат отрицателни лихвите. Даже и в момента Европейската централна банка обмисля да ги повиши от минус 0,5 на минус 0,25% този месец. Отново отрицателна“, коментира Панев.

Според него има структурен проблем в еврозоната и той е много сериозен. 

"Всички анализатори казват, че опасността от глобална рецесия е доста сериозна. Ако има такава рецесия, в еврозоната ще бъде най-тежка", допълни депутатът от ДБ.

Какво още коментира той - гледайте във видеото.