Паметникът на Съветската армия ще бъде демонтиран. Работи се по въпроса", каза кметът на район "Средец"-София Трайчо Трайков в предаването „Лице в лице“.

„В София подготовката започна на базата на прогнозата преди да завали снегът. Още в началото на обилния снеговалеж в събота вечерта имаше много хора, които работеха“, смята Трайков.

Той подчерта, че такова въвличане на всички от Столична община в справяне с тежката ситуация не е виждал досега.

Трайков обясни, че множеството паднали клони и дървета са заради мокрия и тежък сняг. 

Според него има пари за кастрене и поддържане на дърветата, но трябва да има по-добър ефект от използването на средствата.

„Имаме разговор между общината и държавата за терени с отпаднала необходимост, които вместо да се продават на пазара да минат към Столична община за нужди, които са необходими. В нашия район има един такъв терен и сега се строи детска градина“, каза той.

"Дори и аз не бях уведомен за поредното копане по улица „Шишман“. То се наложи, защото трябваше да се поставят други плочки за пешеходни пътеки. Получи се комична ситуация, защото тези пешеходни пътеки са на нивото на терена, не се ползват от хората, нито шофьорите ги виждат. Аз веднага направих предложение на ресорната комисия към СО пред тези пешеходни пътеки да се положат неравности, за да е ясно, че те са там. Надявам се тази моя молба да не чака година и половина, както се е случвало с други пешеходни пътеки“, добави Трайков.

Повече гледайте във видеото.