“Евентуални партньори след изборите ще са ни всички без ГЕРБ и ДПС”, заяви заместник-председателят на “Има такъв народТошко Йорданов в предаването на “Лице в лице”. 

“Кирил и Асен не трябва да са в парламента. Нека да си останат в партията, но те са вредни в изпълнителната власт”, добави той.

“Те (Асен Василев и Кирил Петков - лидери на ПП)ходят и разправят как няма да говорят с “Има такъв народ”. Ние да ходим да им се натискаме ли да говорят с нас. В крайна сметка ще минат изборите, ще се окажат с по-малко хора, отколкото бяха и ще трябва да отговорят на въпроса - защо изтърваха властта, и защо воюваха с нас, а не с ГЕРБ и ДПС. За осем месеца една далавера на ГЕРБ и на ДПС не разкриха”, каза Йорданов. 

По думите му има правила, които трябва да се спазват и да се следва коалиционното споразумение. 

Според него всички лидери на партии в изпълнителната власт са вредни, особено в коалиция, защото те си дърпат към партията или егото им надделява над държавния интерес. 

Каузите на ИТН 

“Има проблеми за решаване - енергетика, здравеопазване, образование. Конкретно сме ги разписали, включително със стъпките и сроковете, в които могат да бъдат решени”, каза Йорданов. 

Организираме референдум, в който да попитаме българите дали искат да се промени държавното устройство на страната. Дали ще е президентска форма или полупрезидентска, това ще реши Великото народно събрание, добави той.

Повече гледайте във видеото.