„Такъв арест с толкова много шум. Струва ми се съшито с бели конци, не зная по каква причина“. Това каза в предаването „Лице в лице“ Тихомир Стойчев, бивш директор на Централната служба за борба с организираната престъпност (ЦСБОП), по повод ареста на висши служители в ГДБОП по обвинение, че са опъвали чадър над определени нарокразпространители в България срещу заплащане.

„Някакви извикали първият човек в тази служба и му предложили 5000 лв. Доколкото зная толкова му е заплата. Печалбата на тези групи е около 30 млн. лв. годишно от разпространение на вътрешния пазар, средно по 100 000 лв. се дават на месец за гарантиране на чадъри. Такъв високопоставен служител, който познава добре вътрешната ситуация, има представа какъв е международният обем, не трябва да каже „Добър ден“ на  такива хора за тези пари“, аргументира се Стойчев.

По думите му интерес от подобен удар по ГДБОП има самият контингент от наркоразпространители. И напомни, че част от тях имат влияние върху политическите кръгове у нас.

Бившият директор на ЦСБОП е възмутен и от думите на главния прокурор Иван Гешев по повод арестите в ГДБОП – „Край на недосегаемите хора“. „Недосегаемите са в парламента и в съдебната власт. Хайде да видим при тях какво се случва“, коментира Стойчев.

Вижте цялото интервю във видеото!