Хубавото на това служебно правителство е, че има много хора, които не желаят дълга политическа кариера. Някои ги наричат „камикадзета“, те са достатъчно смели и целенасочени. Това каза в студиото на „Лице в лице“ Татяна Дончева от „Движение 21“.

Тя обаче отправи и критика към служебното правителство: „Не може да закарате някой дансаджия от Кюстендил, за да го направите шеф на националната сигурност, защото няма как да се прескачат стъпала, особено в тази дейност“.

По думите ѝ "селският началник" при това положение се оказва в среда, "в която не може да се оправи".

Дончева коментира и другите кадрови промени в служебното правителство. Битката с ГЕРБ и техните остатъци ще продължи много дълго, до изборната кампания и след това, това е „ъндърграунд“, вкопан в службите за сигурност и финансовите институции, заяви тя.

„Само обстоятелството, че шеф на ДАНС може да му дойде на ум пет месеца да си вземе неплатен отпуск, е достатъчно да бъде незабавно освободен. Това означава, че там се е намирал човек, който няма идея за национална сигурност и че служи на държавата 24 часа в денонощието. Ако той е направил това, защото някой му е заповядал, още по-зле, значи това е някакъв „льольо“, който се намира на подобна позиция по неведоми пътища и е изложил на риск всички нас през годините, в които е оглавявал службата“, допълни тя.

Според нея Димитър Георгиев никога не е бил глава на ДАНС, по-скоро службата се е ръководела представителите на кръга „Монтерей“, които са му били заместници и някои други лица извън ДАНС.

Бъдещето на „Изправи се! Мутри вън!“

„Споразумението на коалицията „Изправи се! Мутри вън“ приключи на 4 април, по време на краткия живот на парламента и в следващите две седмици нямахме разговори. Времето, в което трябваше да решим въпроса как се явяваме и дали въобще се явяваме на предстоящи парламентарни избори наближаваше, тогава дойде офертата на Корнелия Нинова за преговори“, разказа лидерът на „Движение 21“.

Тя допълни, че е водила преговори, при които е нормално и задължително да се отчита цената на формацията, която Дончева представлява и съпартийците ѝ и заяви, че името и интересите на партията са защитени напълно.

Преди няколко дни лидерите на „Изправи се! Мутри вън!“ обявиха, че запазват формата си за предстоящите избори, а Татяна Донева ще води листите във Варна и Русе.

„Състезаваме се за коалиция „Изправи се.БГ“, която ще съдържа наставката „Мутри вън!“ сега за последен път. Коалицията ще се представлява само от Мая Манолова и съотношението няма да позволи на никого да развали групата“, разясни Дончева.

Вижте повече във видеото.