Разместване вляво! Окончателно, "Движение 21" на Татяна Дончева няма да участва в коалицията "БСП за България", а остава с "Изправи се! Мутри вън!", които тръгват на избори в стария си състав.

„Това е печеливш отбор, който ще продължи и на тези избори да се бори за доверието на гражданите“, каза Мая Манолова.

Миналата седмица Дончева водеше преговори със социалистите да се присъдени към широкото им ляво обединение, предложено от лидера на БСП Корнелия Нинова.

„Няма широка лява коалиция. Има тясна коалиция, точно във вида, в който тя беше и на предишните избори“, каза днес Татяна Дончева.

„Очакваме да се подобри резултатът. Точно затова сме се събрали и ще работим за това“, каза Арман Бабикян.

Бившият премиер Жан Виденов ще се яви на изборите това лято с коалиция "Ляв съюз за чиста и свята република", която е създадена, защото според членовете й левицата е разгромена след последните избори. Искат и по-добри отношения с Русия.

Според Жан Виденов, който ще бъде организационен секретар на коалицията, се чакат нови парламентарни избори след президентските. Години наред той пазеше медийно мълчание.

„Не искайте парчета от мен, ако мога да цитирам хит отпреди двайсет години на Кристина Агилера“, коментира Жан Виденов.

Той каза, че сега е точният момент за завръщане. Ще се кандидатира за депутат, но не се вижда отново като премиер.

Виденов е министър-председател от 1995 до 1997 година, подава оставка след масови протести, предизвикани от хиперинфлацията и дори по настояване на собствената си партия. Тръгва си от поста лидер на БСП, а от социалистите през 2000 година. Казва, че днес не търси реванш с БСП, а има само омерзение.