„От действията на г-н Трифонов става ясно, че той няма намерение да сменя сегашния модел, срещу който се борихме всички“ това обяви в интервю за предаването „Лице в лице“ Стоян Мирчев от БСП по повод намерението на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ да върне мандата за съставяне на правителство.

Той сравни първото изявление на Трифонов от вчера вечерта с видео във „Фейсбук“ с поведението на лидера на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов, който също говори от месеци само чрез видеа в социалната мрежа.

„Трифонов се учуди от големия си резултат, а се надяваше, че ще бъде балансьорът и по този начин ще може да решава лични свои интереси в това Народно събрание, както винаги са го правили балансьорите в парламента. Другото, което лъсна пред обществото е, че на тях скамейката от кадри им е много къса… Слави показа, че няма подготовка и е влязъл със съвсем други намерения във властта“, коментира депутатът от БСП.

Според Мирчев 45-ото Народно събрание има потенциала за няколко месеца да се справи с два-три основни проблема и да сложи началото на истинското разобличаване на модела „Борисов“, но партията на Трифонов се е отказала от това. След следващите избори ще дойде „Борисов 4“ на бял кон, прогнозира социалистът.

Гледайте цялото интервю във видеото!