"Нашето предложение за министър-председател е световният шампион по шах Антоанета Стефанова. Тя има икономическо образование и говори пет езика. Сравненията, размислите и изводите оставям на вас", написа в профила си „Фейсбук Слави Трифонов.

„Разбира се, Антоанета Стефанова веднага ще върне мандата. Веднага. На секундата. Защото “Има такъв народ” няма необходимия брой депутати или партньори, за да състави правителство. Стабилно правителство. Предлаганата подкрепа е от политически субекти, които са вредни, алчни и доказано компрометирани. И това тяхното не е подкрепа, а зависимост“, написа Слави Трифонов.

„Така че Антоанета Стефанова ще приеме мандата с уважение и веднага ще го върне. Законът, Конституцията и демокрацията ни дават възможност да направим по-добър избор“, завършва той.

Все още не е ясно кога президентът Румен Радев ще връчи мандата на втората по численост партия в парламента "Има такъв народ".

БСП се събра на извънредно заседание заради намерението за връщане на мандата. Оказа се, че и там има подобни нагласи.

От „Изправи се, мутри вън!“ обявиха, че решението е на „Има такъв народ“ и чакат да чуят мотивите им.

„Дали бихме взели трети мандат, решението е на президента. Не е логично да го връчи на най-малката парламентарна група. Ние можем да носим отговорност, но не смятам, че е нормално зад гърба на най-малките да се скрият големите“, коментира Мая Манолова.

Тя допълни, че биха подкрепили само кабинет с мандата на някоя от новите партии, но никакви разговори не са водени.