„Не може да се създаде правителство в тази ситуация, така е разпоредил суверена. Не може да има стабилно правителство. Като няма стабилно правителство, не може да има стабилно управление“.

Това обяви лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов във видео, заснето в дома му, по повод събитията и коментарите от днешния ден.

Тази сутрин Трифонов обяви чрез пост във „Фейсбук“, че партията му ще върне на президента Румен Радев мандата за сформиране на правителство, защото партията няма необходимия брой депутати или партньори и би изпаднала в зависимост, ако приемат предлаганата подкрепа.

Във видеото лидерът на „Има такъв народ“ уточни, че все още е в болнични, защото коронавирусът го е ударил в кръста. „Аз и без това заради проблеми с крака съм с патерица, сега е още по-зле“, уточни Трифонов.

Относно упрека от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че бяга от отговорност и е страхливец той каза: „Не е вярно, че бягаме от отговорност все едно на един камикадзе, който не иска да се самоубие, ти да му кажеш, че е страхливец“.

„Съставянето на кабинет в такава ситуация е зависимост от тези, които са част от нещо, срещу което се борим. Ако направим правителство сега ще бъдем управлявани и зависими от партиите, които ще го подкрепят“, повтори Трифонов.

Той попита също какъв е проблемът отново да има избори.