Не сме били заедно с „Възраждане“ на един митинг. Това каза в предаването „Лице в лице“ зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов.

„Бяхме близо и до митинга на ПП. Всеки има право на протест. Друга тема е докъде трябва да стигнат границите на един протест в едно демократично общество - там, където не нарушават демокрацията, закона, върховенството на закона и демократичните процедури - до там“, допълни Анастасов.

Ако някъде е имало съседни митинги, които са разделени от полицията, това не е наша отговорност, а е отговорност на МВР и на Софийска община, но на един митинг с „Възраждане“ - някой тук се опитва да прави внушения, допълни той.

Анастасов потвърди, че искат да се върнат хартиените бюлетини.

„Защото излезе в петък последният доклад на ОССЕ. Машинното гласуване в този вид, за съжаление, успя онези 400 000 невалидни бюлетини, които ние искахме да ги елиминираме, за да е ясно избирателят какъв вот иска да пусне, се превърнаха в 400 000 души, които въобще не отидоха до урните. Не бяха основно наши избиратели, бяха избиратели на всички партии. За съжаление, констатирано е в доклада, машинният вот в този му вид създаде трудност за много възрастни избиратели“, обясни Анастасов.

Целия разговор гледайте във видеото.