София няма да остане без педиатрична помощ. В това бе категоричен изпълняващият длъжността директор на „Пирогов” проф. д-р Николай Габровски.

В предаването „Лице в лице” той коментира спирането на приема на деца в интензивното отделение в столичната педиатрична болница заради липса на анестезиолози.

Стана ясно, че спешният прием на деца на територията на София ще се осигурява от „Пирогов“, Национална кардиологична болница и Александровска болница.

„Пирогов” има една много сериозно работеща структура за обслужване на деца. Имаме опит и ще се опитаме в тази ситуация да съдействаме максимално. Столичани спокойно могат да търсят помощ при нас”, увери проф. Габровски.

Той изрази съжаление за решението на колегите си, но според него, ако те са видели, че не могат да осъществяват тази дейност, това всъщност е по-разумното решение.

„Ще разчитаме и на колегите от педиатрията за колаборация. Целта ни е да осигурим възможно най-добро лечение за децата. Ще направим всичко възможно това да се случи”, категоричен бе проф. Николай Габровски.