Почти 3 часа чакане за преглед в приемното отделение на столичната педиатрична болница.
За това разказва баща, който твърди, че процедурата е системен проблем в лечебното заведение.

Снимка: btvnovinite.bg


Ясен Ничев е бил със сина си в педиатрията, когато и родителите на починалото 3-годишно момченце чакат за хоспитализация.

Снимка: btvnovinite.bg

Миналият четвъртък състоянието на двугодишния син на Ясен Ничев се влошава. Отиват в столичната педиатрия, където чакат над 2 часа за преглед.

„Този кабинет е и спешен, но в повечето случаи хората са отпращани оттам, по преценка на лекаря и биват съветвани да търсят помощ другаде. Това е абсолютно ненормално, защото това е единствена болница за деца в България”, коментира Ясен Ничев.

Снимка: btvnovinite.bg

Докато са пред приемния кабинет, идват родителите на починалото 3-годшно момченце.По думите му чакат поне 2 часа за хоспитализация, а лекарите спорили за състоянието му.

„Майката влезе и буквално ни пререди с детето на ръце. Самото дете беше в някакво апатично състояние. Не изглеждаше добре. Това, което ми направи впечатление е спора между лекуващата лекарка д-р Георгиева и още една лекарка, останала извън работно време, опитвайки се да съдейства, детето да бъде прието”, посочи родителят.

Снимка: btvnovinite.bg


Още вчера дежурният лекар от интензивното отделение обясни, че чакането за прием било 30 минути. Според д-р Елена Георгиева няма забавяне в лечението на детето, а първоначално отказвали хоспитализация, тъй като в този ден нямали свободни легла.

От болницата обещаха да коментират организацията на работа утре. Междувременно bTV научи от свои източници, че резултатите от аутопсията на починалото 3-годишно момченце показват двустранна хеморагична пневмония.

„Ако това е грип, това е една от формите на грипа, която протича много бързо и почти винаги фатално”, заяви д-р Атанас Мангъров, началник на детско отделение в Инфекциозна болница.
 
По случая тече проверка на здравното министерство. Първите резултати се очакват утре.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!