„Трябва да се говори за COVID-19 внимателно, това е проблем, който съществува, изявления на политици и колеги ме притесняват относно това, че българската нация не разбирала какво е коронавирус, не отговаря на истината, нацията разбира, че има проблем." Това каза в студиото на „Лице в лице“ проф. д-р Георги Михайлов, депутат от "БСП за България".

Той смята, че трябва да се поставят параметрите на проблема и да се изяснят таргетите, кого поразява.

Според него инфекцията не бива да се счита за особено опасна:

"По никой начин не бива да бъде издигана на пиедестал като особено oпасна инфекция, тя не е особено пасна инфекция, и слава богу, че след 6 месеца главният санитарен инспектор, след много противоречиви твърдения, за които си позволих да споделя на проф. Ангелов като негов ръководител, че не може да си позволява да ги изрича - най-накрая помоли медиите да сменят фокуса и нацията няма да загине“, коментира още той.

Той припомни, че в началото „се говореха страхотии, дори, хора, които не разбират от медицина, си позволяваха да дават данни за смъртността“, каза още Михайлов.

Започва  сериозен разговор върху цялостната здравна политика и не само за пандемичното явление коронавирус, която ще прерасне в дебат следващия петък, поясни още депутатът от „БСП за България“.

Той коментира и ситуацията в парламента: 

"Оценката на г-жа Караянчева като председател на парламента отдавна стигна точка на своя авторитет, която е екстремално ниска", каза Михайлов.

По думите му БСП и ДПС са представили съвсем конкретни данни и аргументи за искането за оставката на Караянчева.

"Толкова е нарушен диалогът в парламента, толкова е ярка конфронтацията. Хората на улицата подсказват, че този парламент не работи ефективно", смята проф. Михайлов.

Вижте целия разговор във видеото. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!