„Правителство на малцинството е изключително опасно, неефективно и неработещо, особено в ситуацията, в която се намираме. Моментът изисква стабилност, сигурност и перспектива за България и хората. Подобни внушения за правителство на малцинства или плаващи мнозинства няма да е добре работещо“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова

По думите ѝ ПП и ДБ „пускат тези, които са внушаващи несигурност и нестабилност“.

„Те говорят за правителство на малцинството, след това чух, че Асен Василев е казал „ще търсим подкрепа от ГЕРБ“, от друга страна Борисов също говори за правителство на малцинството. Христо Иванов говори, че с ГЕРБ и ДПС ще правят конституционно малцинство. Очевидно те самите не са наясно какво предлагат“, каза Нинова.

Според нея ПП-ДБ и ГЕРБ нямат разлика помежду си. 

„Те се карат само кой краде повече. Едните казват „Борисов открадна от асфалта“, другите казват „Вие откраднахте от газта, като вкарахте посредници“. Защо твърдя, че са заедно и са едно и също? Там няма алтернатива. Заедно гласуваха военна подкрепа за Украйна, нови осем F-16, „джендър закони и идеологията“. Заедно са в намеренията си да се преместват и събарят паметници, заедно искат 3% дефицит, за да влезем сега и веднага в еврозоната“, допълни лидерът на БСП.

По думите ѝ БСП има и общи възгледи с някои партии по отношение на присъединяването на България в Шенген. Ако се стигнедо преговори, партията ще настоява на първо място за намаляване на цените и увеличаване на доходите. Сред останалите приоритети са възстановяването на българското земеделие, грижата за младите хора, децата и социално слабите, увеличаването на пенсиите и никакво оръжие за Украйна.

Вижте целия разговор във видеото.