„Пълен провал в социалната сфера на новата власт. Затова има нужда от партия, която да е поставила в центъра на своята работа социалната политика“.

Така Мая Манолова обясни в предаването „Лице в лице“ защо смята да учреди нова партия на име "Изправи се България".

По думите ѝ бюджетът за тази година е антисоциален, защото „прехвалените 20 милиарда“ са всъщност 14% разходи за социални дейности от БВП, колкото са били и 18-те милиарда на Борисов в неговия последен бюджет. Манолова заяви, че в нормалните европейски държави процентът на тези разходи е 20.

„Освен това България се оказа единствената държава, която не е дала и стотинка на домакинствата. Онези 60 лева, които се дадоха на работещите бедни и на хората, които са на минимална работна заплата, отдавна са изядени от инфлацията", изтъкна Мая Манолова.

„Затова има нужда от партия, за която хората да знаят, че се занимава със социалните проблеми на българите – доходи, работа, данъчна система, подкрепа за земеделските производители, за семействата деца“, каза още тя.

Мая Манолова заяви, че БСП, която дава същите заявки, не е изпълнила нито едно от своите обещания.

„Нито има необлагаем минимум, нито преизчисление на пенсиите, каквото обещаха. Нито подкрепа за семействата с деца“, изреди Мая Манолова.

„Социалният вектор на това правителство липсва и впечатлението отстрани е, че партията на Нинова е загрижена най-вече за нейното оцеляване и за устройването на приближения партиен кръг по високите етажи на властта“, заяви тя.

Според нея моделът "Борисов" се възпроизвежда отново от „правителството на промяната“ и дори се надгражда. Възкресяват се корупционни схеми и се съмнява, че има опит да се облагодетелстват същите фирми, които са били и при ГЕРБ.

„В следващия парламент очевидно отново ще има нужда от Комисия по ревизията. Хората нямат нужда и от политическа криза и затова апелирам това правителство да прочете предизборните си обещания и да изпълнят поне най-важните от тях, а именно да затворят касичките на властта, да спрат със схемите на ГЕРБ и да се заемат с подкрепа на домакинствата", призова Мая Манолова.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!