БСП е пета политическа сила с това ръководство, даже не е сила, а придатък. Нинова се докара до положение, в което Борисов да реши какво да се случи с БСП“. Това каза Мая Манолова, представител на коалиция „Левицата“.

Коалицията беше сформирана малко преди предсрочните парламентарни избори на 2 април. Формацията не успя да прескочи 4-процентната бариера и да влезе в 49-ото Народно събрание.

Левицата“ имаме вина за разпада на лявото, включително и, че толкова късно пристъпихме към обединение. Съпротивителните сили имат вина, че оставиха ръководството на БСП и сега лидерката се радва на едни 8%”, допълни Манолова.

Тя приветства идеята на служебното правителство за таван на надценките за определени продукти за големите търговски вериги. Време е да се сложат юзди на алчността на търговските вериги през законодателство, заяви представителката на „Левицата“.

По думите ѝ освен таван на надценките коалицията би предложила и отнемане на свръхпечалбите на корпорациите, както и ограничаване на банковите такси.

Гледайте целия разговор във видеото!