„Бившите противници правят брак по сметка, а целта е властта, т.е. овладяване на  държавата. Според мен това е най-лошото, което може да се случи“, заяви председателят на коалиция „Левицата“ Костадин Паскалев в предаването „Лице в лице“.

„Винаги най-лошото в държавата се случва – ще бъдат реализирани. 2020 г., когато българите бяха по площадите в София имаше три фигури, които обединяваха хорската ненавист – Бойко Борисов, която не беше срещу него, а срещу модела му на управление, втората беше срещу Иван Гешев, който беше наречен от гражданите „каскет“, а третата срещу Делян Пеевски, който е символ на задкулисието. Какво се случва днес хората от площадите създадоха „Продължаваме промяната“ символ беше махането на Бойко Борисов, Иван Гешев и Делян Пеевски от български политически живот. Сега забравиха всичко. Това е да предадеш всичките си избиратели и си в коалиция с Бойко Борисов“, каза Паскалев.

Той обясни, че президентът няма какво да направи той връчи първия мандат после втория, който беше след записите.

„Чух гласа на Асен Василев, който каза, че министрите ще се подписват с кръв да уволняват хора, как ще бъдат сменяни шефове на служби, как ще бъдат съгласувани с посолства. Съответните посланици казаха, че никой нищо не е съгласувал с тях. Това е директно обвинение в лъжа по отношение на Асен Василев“, подчерта Паскалев.

Според него в България е необходимо да има непрекъснат коректив на властта. „Разделението на властите трябва да бъде гарант за това. Имаме законодателен орган, в който има мутри и шарлатани, водещи политически структури. Имаме една съдебна система и една прокуратура, която се ръководи от един каскет, така го наричаше народът, не аз.  Имаме една изпълнителна власт, която е служебна. Ще имаме коалиция на престъпните деяния“, каза Паскалев.

Повече гледайте във видеото.