„Потвърждаваме позицията си, че България не бива да предприема никакви действия, които биха я направили част от конфликта. Смятаме, че допълнително нагнетяване на напрежение чрез допълнителни въоръжения, жива сила и т.н. е път към безизходица“.

Това каза в предаването „Лице в лице“ Кристиан Вигенин от БСП.

„Призоваваме страните да прекратят военните действия и да се търсят дипломатически и политически решения“, допълни той.

По думите му е реален рискът войната да продължи дълго и да се разшири.

Кристиан Вигенин заяви, че БСП е категорично против да предоставяме въоръжение на Украйна, защото това би означавало пряко ангажиране във военния конфликт.

„За нас перспективата на тази война е политическият диалог и дипломацията. И ако всеки на своето равнище се опитва да мисли и работи в тази посока, е едно. Когато обаче виждаме, че на всякакви равнища се говори за война и за това как тя трябва да продължи, докато единият победи другия, а това означава хиляди загубени човешки животи, за нас това не е алтернатива“, каза още Вигенин.

Относно предстоящите избори той заяви, че е ясно, че се води целенасочена кампания срещу Корнелия Нинова заради уволненията на хора, свързани с БСП от страна на служебния кабинет.

„Това е пряка намеса на служебния кабинет в изборите. Тази тема трябваше да бъде оставена за периода след изборите. Направиха каквото направиха до 2 септември, да бъдат така добри да се съсредоточат върху своите ангажименти по изборите“, призова Вигенин.

Какво е мнението му за "Газпром" и доставките на газ - гледайте във видеото.