„Във всяка една партия има троянски коне. Във всяка една политическа сила има такива процеси.  Задачата на „Възраждане“ е била на наложим нов политически морал.“ Това коментира лидерът на „ВъзражданеКостадин Костадинов, след като бяха изключени общинските съветници от партията бяха изключени, защото са подкрепили избора за председател на СОС заедно с ГЕРБ.

Според него по този начин те са върнали модела „ГЕРБ“ в столицата.

„Тези хора трябва да напуснат Общинския съвет и парламента, защото избирателите от „Възраждане“ не са гласували нашите общински съветници да гласуват заедно с ГЕРБ. Получава се така, че изборът на избирателите ни е подменен. Това е кражба на вот. Във всяка една партия обаче се инфилтрират троянски коне“, добави той.

По думите му по-добре е в столицата да се бяха провели нови избори

„Ако не бяха избрали председател в Столичния общински съвет, щеше да има нови избори, което щеше да е най-доброто нещо за София. Говорим за кражба на вот, това е морален казус“, заяви лидерът на „Възраждане“.

Той коментира и визитата на част от членове на партията в Русия.

„Това беше форум, на който имаше над 40 държави, включително представители на партията на Нелсън Мандела. А и конфликти не се потушават с още повече война. Задачата ни е да градим мостове, а не да ги рушим“ каза той по повод, че са отишли на заседание на партията на Путин.

Според него и да изключат билите в Русия депутати на „Възраждане“ от комисиите, нищо кой знае какво няма да последва.

„Достъп до документите има всеки, а те просто ще блокират гласовете ни в комисии, което и сега правят, коментира Костадинов.