Ще влезем в пленарна зала единствено и само за машинно гласуване - от там нататък не можем и не искаме да правим кворум на едно изчерпано управление. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в студиото на "Лице в лице".

"Преди четири години за пръв път заявихме, че има паралелна държава, мафия и че нашата цел е да променим модела на управление. Тогава бяхме самотни. Разликата сега е, че хиляди хора на площада искат същото. (...) Сега ще влезем и ще се регистрираме за кворум единствено и само за машинно гласуване. Това вярвам, ще бъде в сряда. От там нататък не можем и не искаме да правим кворум на едно изчерпано управление, на един делегитимиран парламент и по този начин да бъдем част от законодателството, което се приема, което е абсолютно лобистко", каза още лидерът на левицата.

Тя посочи, че БСП не се интересува от проекта за Конституция. "Тази, която предлага Борисов няма никакво значение освен едно - че се опитва да печели време, за да се окопае във властта", каза още Нинова.

За сигнала, свързан с къщата в Барселона, за който евродепутатът Елена Йончева твърди, че Нинова не е искала да подпише, лидерът на БСП заяви, че не е подписан, защото самата Йончева не е искала да въвлича партията в международно разследване. 

"Нося ви десетки  сигнали, подписани от мен във връзка с корупцията на правителството Борисов до Европейската служба за борба с измамите, до Европейската комисия, до Апелативната прокуратура, до Сотир Цацаров като главен прокурор. Подписани са и от депутати на партията. Ангажирала съм и партията в тези сигнали, защото съм ги подписала от името на политическа партия БСП до тези институции.” Тя обясни, че  това е всичко, което има в деловодството на "Позитано" и в деловодството на парламентарната група. Само един сигнал го няма никъде: „Въпросът е защо го няма. Простичко е - Елена не пожела да подпишем нейния сигнал. Каза: „Това е международно журналистическо разследване, работя със скрити източници по този сигнал, работя с колеги от други държави и това е журналистическо разследване." След като сме подписали десетки други сигнали, по които сме работили заедно и сме я пазили отвсякъде, логично е да се попита, защото само този сигнал не е подписан", заяви Нинова.

Председателят на БСП коментира и изборите, на които беше подкрепена от над 80 на 100 от партийните членове, като ги нарече доказателство за това, че левицата не е разединена, 

Вижте целия разговор във видеото.