Нашите искания бяха приети и ние подкрепихме проекта за нова Конституция, обяви в предаването „Лице в лице“ лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов.

„ГЕРБ внесоха пред август проект за Конституция и казаха, че очакват нашата подкрепа, ние поставихме 6 условия. От няколко дни има диалог, вчера бяха приети 3 от исканията“, посочи той. 

Определени интереси опорочиха справедливите искания на хората и възможността за диалог, отбеляза още той и припомни, че от сутринта на протестите има 35 арестувани, а от тях 30 са с криминални досиета. 

Според него полицията по закон е длъжна да съхранява обществения ред.

„Когато има информация, че се организират групи със сълзотворен газ, какво трябва да направи полицията – да се прибере в районните?“, попита вицепремиерът. 

„Ако не можеш да организираш протест, не ти вярвам, че можеш да организираш държавата. Има 27 полицаи в болницата, 100 са получили помощ заради напръскване със спрей“, каза още Каракачанов, като по думите му са използвани спрейове за мечки и опасен дивеч, които се купуват от ловно-рибарските магазини. 

Нашето общество отдавна се нуждае от разговор, това не става с хвърляне на бомбички, заяви той.