През последните 10-11 месеца ГЕРБ и Бойко Борисов подкрепят президента Румен Радев. Вижда се от всяко изказване на бившия премиер. От двете страни хвърчат комплименти.

Това коментира политологът Калоян Методиев в предаването "Лице в лице".

Според него скоро ще започнат да доминират в обществото корупционни скандали, свързани със служебното правителство, което все повече затъвало в злоупотреби с власт, надскачания в правомощия и намеса в изборния процес.

„Служебното правителство не успя да гарантира честния изборен процес. Имаше и сигнали за купуване на гласове – нещо, което беше поизчезнало през изминалата година“, посочи Методиев и допълни, че се назначават хора така, сякаш служебният кабинет ще стои още дълго.

Политологът смята, че служебното правителство допълнително дестабилизира партийната ни система, а президентът използва инструмент за разбиване на партиите по модела на „Борисов 1“.

„Ако Румен Радев търси консенсус и иска да е медиатор, а България и икономиката да се развиват, не бива да търси вътрешните опозиции на партиите – като БСП, „Продължаваме промяната“ и „Има такъв народ“.

Калоян Методиев, смята, че вторият мандат на президентът вече му е тесен и той има други дългосрочни цели. Според политолога Румен Радев използвал и реториката на кръга „Звено“.