За нас не е нормално Нено Димов да бъде изкупителната жертва за всички проблеми, свързани с водния сектор в България, при положение, че това са нерешавани проблеми в последните 30 години. С това няма как да се съгласим и никога няма да допуснем някой да си измие ръцете с него. Човекът, който има най-малко вина по цялата система през годините, е Нено Димов.

Това каза в предаването „Лице в лице“ депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов в коментар за свалянето на екоминистъра Нено Димов и издигането на кандидатурата на друг – тази на Емил Димитров – Ревизоро.

По думите на Ангелов Патриотите са се запознали детайлно с документацията от Перник и според нея Димов е действал според информацията, подавана му от ВиК.

„Не е имало наличие на информация, че ситуацията е застрашена. Включително и януари, когато е засечена водата в язовира, е имало същото количество вода като предходната година. И самият той, когато вижда, че започва да се утежнява ситуацията, въпреки че е подписал определени обеми, ревизира това и намалява обемите. ВиК – Перник нарушава това, което е подписал, и дава с половин милиона кубика повече вода“, каза Ангелов.

Той обясни и защо Патриотите са се спрели на Ревизоро: „Той е принципен човек и е педантичен. Искаме да влезе човек в системата, за да покажем кои институции, кои хора, кои органи през годините са били виновни и да се види цялата истина, а не да се замазва положението и с някого да се смъква напрежението“, посочи още депутатът от ВМРО.

Вижте целия разговор във видеото.