Журналистът Иво Инджев коментира протестите в САЩ, отношенията на Америка и Китай, както и пандемията, която според него е тръгнала от Китай и е едно от малкото неща, с които се съгласява с президента Доналд Тръмп.

„Нещата трябва да бъдат наричани с истинските им имена. Пандемията започна от Китай и е нормално да е свързана с Китай, несправдливо е да бъде избягвана, защото това  не е политическа коректност, а е някакъв вид подмазвачество на една държава, в която много хора са си вложили парите, с която никой не иска да се кара, защото е прекалено важна, ядрена, член на клуба на петте държави на Съвета за сигурност на ООН, които имат решаващ глас. Никой не иска да се кара с Китай и затова му намериха друго название на вируса, за да не се свързва със страната“, смята Инджев.

Според него самият Китай си признава, че е така:

„Самият Китай си признава, че тръгва от пазара в Ухан, а всички пазим политическа коректност да не обидим Китай. А Китай може да понесе тази критика, толкова е голям и има голям принос в световен мащаб, от хартията през барута и какво ли не, ще понесе малко истина да се вмъкне в коментарите“, коментира журналистът.

Според него протестите в САЩ пък са сдържан много години гняв, който се отприщва сега. Инджев коментира и че Тръмп е вероятно единственият американски президент, който разединява нацията и това може да му коства мястото в Белия дом за следващ мандат.

Журналистът коментира и вандалските прояви, като ги нарече по-скоро изключение, отколкото правило, защото смята, че повечето демонстранти са мирни протестиращи, които искат да застанат против расистките прояви. 

Вижте още във видеото.