„Всеки камион трябва да бъде разглеждан като потенциално превозно средство за терористи, оръжия, мигранти, кокаин и да минава пълен контрол“.

Това заяви в предаването „Лице в лице“ бившият зам.-министър на земеделието Иван Христанов от „Продължаваме промяната“.

„Решението на Министерския съвет да обяви част от граничния пункт „Капитан Андреево“ за обект от националната сигурност е ограничени, тъй като включва само контрола по храните“, посочи той.

По думите му Испания е връщала много камиони от „Капитан Андреево“, но други държави са разчитали на контрола на България.

 Според него щетата за този 10-годишен договор се оценява на 400 млн. лева.

„Само за миналата година тази лаборатория е регистрирала  4 хиляди теста повече от капацитета ѝ – те просто са печатали протоколи. Има печатане на протоколи, има завишение на пестицидите“, уточни бившият зам.-министър.

 „Възможностите за работа по „Капитан Андреево“ бяха ограничени. Имаше притеснение, че ще се стигне до саботаж. Не ни стигна времето, тъй като „Има такъв народ“ имаше различно мнение как трябва да се бори корупцията“, добави Христанов.

Относно 48-ото Народно събрание представителят на "Продължаваме промяната" посочи, че няма да подкрепят правителство с мандата на ГЕРБ-СДС и няма да влизат в разговори с Росен Плевнелиев и Соломон Паси.