“Може би има за какво “Има такъв народ” да бъде критикуван за работата си в този парламент. Но със сигурност не мога да бъда съгласен, че ИТН носи някаква отговорност за това, което се е случило вътре (в НС - б.р.)”, каза Ивайло Вълчев от ИТН в предаването “Лице в лице”.

Той подчерта, че “Има такъв народ” за трети пореден път показа, че не е в парламента и не влиза в политиката, за да участва във властта по някакъв начин както и да се докопа до нещо. 

"Мисля, че показахме, че за нас най-важното е да се прави това, което се говори", добави Вълчев. 

Вчера бившият вицепремиер и финансов министър Асен Василев каза, че в деня, в който са били оттеглени всички министри на “Има такъв народ” то Министерския съвет е прие проектобюджета и думите на тогавашният регионален министър Гроздан Караджов бяха, че нищо от исканията на МРРБ не е удовлетворено и затова те си тръгват от кабинета. 

Според Василев големият разлом, който се случи в коалицията, беше по линия на това, че ние обещахме, че няма да позволим да се крадат парите от данъци на хората.

"Ако е имало такъв сценарии не е писан от никой от нас. ИТН са били някакъв номинален партньор в коалицията и в един момент да се прикрият срамотиите с един смокинов лист", каза Вълчев. 

Според него проблемът е бил, че тези хора не са си спомнили, че са там с една конкретна обща цел, да разградят това, което има за разграждане и да изчегъртат, това което има за изчегъртване и да започнат да строят.

Гледайте повече във видеото.