Противоепидемичните мерки трябва да са плод на много сериозен налази и с тях не трябва да се прави политика. Това обяви в предаването „Лице в лице“ Искрен Веселинов, зам.-председател на ВМРО.

„Чуваме здравните експерти каква е заплахата, но трябва да чуем и икономистите, и хората от сферата на образованието, които казват, че след третата седмица дистанционното обучение става неефективно. Ние ще застанем зад решенията, няма да търсим полза от едно или друга група. Не искайте от мен сега да кажа какво ще е становището ни“, уточни Веселинов.

ВМРО ще предложи като мярка в подкрепа на затворения бизнес държавата и общините да опрощават или намаляват наемите на търговците, които не работят заради противоепидемичните мерки. Ще настояват и за промени в изискването да си бил изряден платец, за да можеш да отсрочиш плащането на кредит. Трябва банковата система да е по-гъвкава, особено към гражданите, каза зам.-председателят на ВМРО.

За позицията на България относно преговорите на Северна Македония за  членство в ЕС той обяви, че пътят на съседката ни към Евросъюза не може да през „истината“ и България не може да приеме „фалшификации“.

Той изрази съжаление, че поредна формация – „Републиканци за България“ на Цветан Цветанов, става проводник на едни „небългарски интереси“.

Вижте цялото интервю във видеото!