"Българин, който има лична среща с Илон Мъск, ще му занесе официална покана от министерството и сребърен ритон." Това каза министърът на туризма Илин Димитров, след като туит на Мъск с фотография на Белоградчишките скали предизвика фурор.

Той не разкри кой е нашият човек, който лично ще разговаря с милиардера, но добави, че има покана и за създателите на играта, на която Мъск определи скалите.

Димитров обясни, че иска да се организира и косплей фестивал по този повод.

„Това ще е за феновете на видео игрите и ще могат да се обличат в костюми като герои на игрите“, обясни той.

Министърът на туризма обясни, че Мъск не е първият, който отбелязва уникалната красота на страната ни. Той призна, че имаме и проблеми.

„Да, ние имаме прекрасни места, но пътищата са лоши, инфраструктурата е лоша. Повечето красиви места са откъснати. Не е работа на министерството на туризма да асфалтира улици“, коментира министър Димитров и добави, че България се възстановява добре, на фона на другите държави.

„Очакваме добър зимен туристически сезон. България става все по-популярна. И докато чуждите курорти вдигат ударно цените, ние успяхме да запазим едно чудесно съотношение между качество и цена на услугите ни. Зимните ни курорти се развиват много добре и аз съм щастлив“, обясни още министърът.

По повод трудностите, които украинските бежанци изпитват, Илин Димитров обясни, че Министерството на туризма отговаря единствно за администриране на тази програма.

„Ние сравняваме данните от 7 списъка, като само един е от хотелите и когато видим къде е настанено едно лице предвиждаме програмата за плащане“, каза той.