„Като човек, който прави музика мога да си позволя да правя всичко в моята музика. Като човек, който е избран да свърши работа, изборът ми не е така широк. Успях да направя най-важните неща, които исках, говорейки за правото на осиновените да знаят своя произход, Закона за авторското право, парите за децата в Центровете за настаняване от семеен тип. Това е смисълът, а другото е лесно. Най-лесното е да направя днес една песен против Кирил, утре против Асен, вдругиден против някой политически опонент, но няма смисъл“.

Това заяви депутатът от ПП-ДБ Христо Петров в „Лице в лице“.

Петров каза, че най-вероятно ще бъде част от листата на ПП-ДБ на предстоящите избори за Европейски парламент. 

„Това ще зависи от факта дали ще успея да изпълня една конкретна програма, която искам. Тя е свързана с нещата, които правя по линия на децата“, уточни той. 

Той коментира решението на Георги Гвоздейков да остане министър в служебния кабинет.

„Според мен решението му не е правилно и много ще се радвам да не съм прав. Тезата му е, че има да се свърши работа за българските граждани, според мен той няма да бъде оставен да я свърши, защото хора, които ще го ръководят са тези, които му съсипаха борбата за хеликоптера в продължение на една година. Най-вероятно след месец и нещо ще му кажат, че сега трябва да направим анекси към тези договори и едни пари да отидат където ти кажем, защото ако не ги направим, те ще пропаднат и ти хем няма да си в ПП вече, хем няма и да си свършил работа. Ще го поставят в положение или да загуби всичко, или да си затвори очите“, каза Христо Петров.

„Имах един разговор с Росен Желязков преди време и му казах „Не ме притесняват толкова мутренските отвратителни неща по върховете на политиката, притесняват ме интелигентните хора, които ги поддържат“. Намекът към него беше повече от очевиден. Той ми каза: „Когато твърде дълго време се бориш в едно нещо, ти се превръщаш в него, казвам ти го от личен опит“, разказа Христо Петров. 

Той коментира и най-новия скандал, свързан с контрабандни канали и името на главния секретар на МВР. 

„Ние виждаме скандал с някакви хора, които упорито циркулират едни снимки, биват посочвани с пръст, арести. Задавам си въпроса – тези хора като са престъпници, вкарвайте ги моментално, досъдебни производства, съд и ако са виновни – да лежат в затвора. Това не се случва. Колко пъти сме виждали това – с „Нексо“, с Бобокови“, коментира Петров.