„Марешки е представител на една многолюдна категория в българската политика, която се занимава с подмяна на истини и факти. Винаги е щастлив да служи като изтривалка на управляващите“. Това каза в предаването „Лице в лице“ съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов в отговор на интервю на лидера на „Воля“ Веселин Марешки.

По думите на Иванов лидерът на „Воля“ е пример за човек, натрупал парите си с доста съмнителен бизнес.

По обвиненията на Марешки, че по времето, когато Иванов е бил министър на правосъдието, е искал да „осакати“ правата на българите в чужбина и те да нямат право да гласуват, съпредседателят на „Демократична България“ отговори следното: „Човекът, който тогава прокара това решение и каза на българите в чужбина „Не ни се мотайте в краката“ е Валери Симеонов, с когото Марешки в момента прави коалиция“.

Според бившият министър на правосъдието България има близо 2 млн. граждани в чужбина и страната ни вместо да се стреми да им помага, ги отблъсква, защото управляващите искат една малка и лесна за манипулиране и мачкане държава.

„Ако всяко дете на България желае да поддържа връзка със страната си, България трябва да му подаде ръка. Това е въпрос отвъд всякакви сметки за гласуване и ние ще продължим да се борим за това“, допълни той.

По думите му вече се полагат много усилия предварително да се нагласи резултатът на  парламентарните избори.

„Хора обикалят махалите и оказват влияние и натиск върху по-бедните групи. Много добре знаем, че така се печелят избори у нас и ще се борим точно срещу това“, каза Иванов.

Според него хората виждат, че „Демократична България“ работи искрено за една голяма България, която да има самочувствие.

„Правим го, защото това е национален приоритет. Ще бъдем незаобиколим фактор в бъдещия парламент“, категоричен е Иванов.

Вижте повече във видеото!