Поискахме правосъдният министър Надежда Йорданова да бъде разпитана за „златните паспорти“, за да може прокуратурата да си свърши работата. Това заяви в „Лице в лице“ Хамид Хамид от ДПС.

„Вчера във вашето предаване чухме, че явно министърът на правосъдието има някаква информация, която е от значение по вече подаден сигнал. Чу се, че при „златните паспорти“ са участвали адвокатски паспорти, близки до ДПС. Когато едно лице има информация, която е от значение за едно разследване, то незабавно трябва да предаде тази информация на разследващите органи“, каза Хамид.

Той уточни, че ДПС са поискали да се извърши пълна проверка на споменатите адвокатски кантори, за да се изясни случаят. 

„Ние заявихме, че нито един наш народен представител или активист няма никакво отношение към „златните паспорти“. В този сигнал, в който аз получих се съдържат имената на две търговски дружества, не адвокатски кантори, и трима пълномощника. Аз предадох този сигнал, но не споменах дали лицата са от една или друга партия, защото нямам такава информация“, допълни народният представител. 

На въпрос защо почти всички изказвания на представители на ДПС касаят бизнесмена Иво Прокопиев, Хамид отговори: „Не е нещо ново, опитваме се да извадим на показ завладяната от медийния монополист държава. Но нямаше чуваемост от страна на медиите“.

Депутатът обясни, че когато проучат определени факти, свързани с Прокопиев, ще подадат сигнал в прокуратурата за него.