Всички политически партии, които не подкрепиха президента, са тези които подкрепят управлението. Ние го подкрепяме, защото това, което каза президента в рамките на 5 минути, БСП го констатира в рамките на три години на това управление на Борисов, а и на предишното. Имаме 4 вота на недоверие по тези теми“, заяви депутатът от БСП Георги Свиленски  в предаването "Лице в лице". 

Преди два дни президентът Румен Радев обяви, че снема доверието си от правителството на Бойко Борисов. След речта му се появиха идеи за импийчмънт на държавния глава. 

По думите на Георги Свиленски държавата няма стопанин. Това е проблемът и това каза президентът, това казваме и ние, посочи той.

Според Георги Свиленски изходът го посочва Конституцията – това правителство си отива, служебен кабинет, а преди това рулетка в парламента и се отива на предсрочни избори. „Българските граждани избират какъв да е изходът, не президентът да го посочва“, отбеляза Свиленски. Според него изходът са изборите и не трябва да се чака една година, за да се проведат.

Депутатът от БСП беше категоричен обаче, че импийчмънт на президента не е изход.

"Това са две различни неща. Да не бъркаме двата вида избори и двете институции. Ако има нарушена Конституция или държавна измяна, парламентът ще извърви този път", каза още Свиленски.

Бяхме учудени от оповестеното име от САЩ, защото очаквахме много по известна личност. Но освен това сме и възмутени, защото не може друга държава да посочва, кои са корумпираните личности у нас. Така Георги Свиленски коментира официалната забрана за влизане в САЩ заради корупция на съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов. Според Георги Свиленски санкцията на САЩ е унижение за държавата.