„Финтът Бекенбауер” – сатира по време на избори или как хората искат да вярват на фалшиви новини. Това е най-новата пиеса на драматурга Станислава Ризова – Съни.

Пиесата поставя събитията в село Долна Козница, където тече предизборна кампания, а на жителите е обещано, че ще се появи легендата на немския футбол – Франц Бекенбауер.

За „Лице в лице” Ризова сподели, че идеята за постановката взима от баща си, но решава да добави актуални събития, а именно изборите у нас. По думите ѝ истинският замисъл се крие в това, че хората искат да вярват на абсурдни, но красиви неща.

Снимка: btvnovinite.bg

Това е нейната шеста авторска постановка, въпреки че е на 22 години. Има амбиции за по-голям проект, но за момента не разкрива информация за какво ще се разказва в него.

Тя изтъкна, че зрителите най-много се забавляват на случките от всекидневието.

Във „Финтът Бекенбауер” участва и младият актьор Георги-Маноел Димитров. Той играе главната женска роля. Според него няма никакво неудобство в това да игра женски образи.

Снимка: btvnovinite.bg

Димитров подчерта, че драматургията днес трябва да е актуална, така че да засяга по-голяма част от обществото. Въпреки това предпочита класическите сюжети, но никога не би отказал и нещо модерно.

Той сподели, че хората харесват фалшивите новини, стига да са представени по „сладък” начин. По думите му добрите вести и постижения все още радват хората, но са рядко срещани.

До момента „Финтът Бекенбауер” е спечелил 5 престижни награди.